Erkölcsi válság Balatonfűzfőn?

Alapvető morális válságot élünk át, ahol nincs jobb és bal oldal, csak mi emberek. Tisztelt, kedves olvasó! Már - már szappanoperába illő események történnek, de ha jól meggondolom, inkább nem történnek szeretett kisvárosunkban komoly dolgok.

Nézzük meg Pécselyt és a környező települések pályázatai ügyeit. „Agyonra nyerik” magukat sok 10-100 milliós pályázatokkal, de Pécselyen nem történik érdemleges, számításba vehető dolog, az óvoda felújítását kivéve. Helyi illetőségű emberek szerint inkább hasonlít Zrínyi várára mintsem egy óvodára a lőrésnyi ablakaival. Sokan nem is értik, hogy mi került 160 millió forintba rajta. A felújításra kapott összegen pedig osztozkodott az ominózus négy szomszédos önkormányzat. Csak nem az iskolaügy miatt került parkolópályára Pécsely? Hogy miért foglalkozok még mindig Pécsellyel? Mert kísértetiesen hasonlít az ügy a balatonfűzfői eseményekre.

Kérdem én, hogy Balatonfűzfő miért a Magyar Falu Programba került és miért nem a Modern Városok Programba? Talán túl zűrösek az ügyek? Nézzünk pár példát! Az önkormányzati dolgozók jó része elment, más munka után nézett. Az informális indokolás az volt, hogy nem dolgoztak elég jól. A vagyongazdálkodás átszerveződött - szabaddá téve az önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladását, a művelődésiház, mint intézmény megszűnt létezni úgy, hogy nem jöttek-mentek emberek, hanem csak mentek. A két járvány között, nincsenek a programok rendesen megszervezve, mert nincs is kivel, pedig az elszigeteltség egyik jó ellenszere lett volna a közösségi élet. Nem látni a működést, nem tudni a döntési mechanizmusokról semmit, mi miért van, és miért úgy történik, ahogy. Szoktam mondani, hogy a bolond és normál emberek között igen vékony a jég, mert a bolond is azt hiszi, hogy az igazat mondja. Különösen veszélyes, ha még hatalom is kerekedik valahogy a kézbe.

Nézzük a tényeket! Az időközi választások hajrájában megpróbáltak lejáratni mindenféle módszerrel. Ugyan a választást elvesztettem, de erkölcsileg megerősödve jöttem ki belőle. A választáskor jószerivel csak egyetlen célpontja volt Szanyi Szilvia csapatának, én! Kígyót, békát kiabáltak, próbáltak hamis színben a sötét oldalnak feltüntetni, akkor még csak független trollkodók. Mondhatni éli „békés csendes” kisvárosi életét Balatonfűzfő, de a régi új barátaim Pécselyről még mindig velem foglalkoznak, pedig nincs is kampány és már nem is vagyunk Pécselyen. Különös kegyetlenséggel pszichopata módjára szisztematikusan már - már hihetném azt is, hogy ezt valahol tanulták volna, akadályoznak, mintha az életük múlna rajta. A különbség csupán annyi, hogy most már nyilvános lájkokkal fel is vállalja Szanyi Szilvia és Keil Norbert képviselő „úr” magát. Nem a település rendjének megtartásán, megerősítésén dolgoznak Jerry „D” Shorttal és Horváth Balázs SOTE esélyegyenlőségi koordinátorral, mert egyébként kik Ők? Ugye kedves Balázs, az esélyt meg kell adni mindenkinek. Ugyanakkor a Fideszes alpolgármester nem szólal meg. Vagy úgy gondolja, hogy minden rendben van? Vagy nincs is már ott? Ez pont olyan, mint az, hogy az LMBTQ-nak mindenki rasszista, aki nem ért velük egyet, de a gyermekeinknek kötelezővé tennék, hogy eldönthessék, hogy fiúk vagy lányok akarnak-e lenni. BORZASZTÓ!!!

Jerry „D” Short azt írja Keil Norbert képviselő oldalán, minden tiltó retorzió nélkül, hogy hiéna vagyok, hazugnak titulál és hogy jogerősen pert nyert az engem képviselő Szendi Péter ellen. Továbbá megköszöni mindenki segítségét, hogy megtisztíthassa a közéletet tőlem és hogy Balatonfűzfőt a helyes úton tarthassa. (RÖHEJ!) És ezt lájkolja Szanyi Szilvia, Keil Norbert és még páran. A perekről! Két büntető per van folyamatban, az egyik Bacsi Gábor, a másik Slemmer Gyula ellen, jó hírnév rontás miatt. Mindkettőnek a mentora a korábban említett SOTE esélyegyenlőségi koordinátor. VÉLETLENÜL. De a tények azok tények. Ezzel mindenki elkönyvelhetné, hogy újabb feljelentést teszek jó hírnév rontásért. De, nem teszem! Sőt olyannyira nem, hogy ezeket az arcátlanságokat, amellyel szándékos fájdalmat okoztak ezen emberek nekem és a környezetemben élőknek, emberi bíróság nem hozhatja helyre. Ezennel visszavonok minden pert, amit velük szemben kezdeményeztem, a Jóistenre, vagy a hitük szerinti Jehovára, Allahra vagy Buddhára bízom a döntést. Mert az biztos, hogy dönteni és ítélni is fog, mint ahogy eddig minden esetben megtette, aki az Iskola vagy ellenem volt, mert sajnos a személyem összefonódik az iskolával. El a kezekkel az iskolától! És egy cseppet sem csodálkoznék, ha ezek után Kontrát képviselőnek terhes lenne Balatonfűzfő.

 

Bárdi Farkas János