Cikksorozat

A cikksorozat az Balatoniránytű polgári közéleti havilapban jelent meg.

"9"

"9"

Kérlek, tedd össze a két kezed, és kezdd el az imád: „Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.”

Mindezeket a sorokat kétezer éve mormolják az emberek Jézus tanítása szerint, közben járják az útjaikat a közösségek és a nemzetek.

Még az ateista is hisz valamiben, mert hiszi a hihetetlent, mert azt akarja. Napjaink hite a bennünk élő Atyaisten szeretete, mely meghagy bennünket egyszerűen embernek, apának, anyának és gyermeknek. A hit segítette át a világot a válságokon, könyörögtek és hittek az emberek, „zörgettek és ajtót nyitottak nékik”. Hinnünk kell, hogy a jók elnyerik a jutalmukat a rosszak pedig a büntetésüket, mert az Atya „eljön dicsőségben ítélni élőket és holtakat és országának nem lesz vége”. Ha a szívedben a jóság, a kezedben a cselekvés, akkor te magad megteszel mindent azért, hogy a világ jobbá váljon. Azt azonban ne feledjük, hogy a pogány szertartásokon áldozatot mutattak be, leölték a kiszemelt állatot. Kifolyt vérével rituálékat hajtottak végre annak reményében, hogy jobb legyen valamely közösségnek.

Iskolánk értékei

Iskolánk értékei

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola alapító társelnöke lehetek!

Sáfár Albert dandártábornok úr vetítettképes előadását tekinthették meg diákjaink, amely esemény a pályaorientációs témahéthez szorosan kapcsolódott. 

A tábornok úr előadása során mélyebb betekintést kaphattunk a hivatásos katonai élet részleteibe, miközben a repülés történetét a kezdetektől egészen az űrhajóig tanulmányozhattuk.

Köszönjük a lehetőséget!
 

Öröm adni

Öröm adni

A balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola alapója és társelnökeként az alapítvány nevében a Balatonfűzfői Szivárvány Óvoda és Bölcsődének matracokat ajánlottunk fel, melyet Salamon Tamásné intézményvezető örömmel fogadott.

Reméljük, hogy a gyerekeknek nagy hasznukra lesz a jótékony célú felajánlás.

Az elmúlt években többször adományoztunk.

Legutóbb a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának munkáját segítettük gyermekek elszállásolásával, játékok ajándékozásával.

„Abusus non est usus, sed corruptela”  „A visszaélés nem joggyakorlat, hanem jogsérelem”

„Abusus non est usus, sed corruptela” „A visszaélés nem joggyakorlat, hanem jogsérelem”

A magyar alkotmány: „Szabadság és felelősség bekezdésében XI. cikk”

„(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú, valamint a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők törvényben meghatározottak szerinti anyagi támogatásával biztosítja.”

2014-ben az EMMI oktatási főtanácsnokával folytatott megbeszéléskor megkért arra, hogy „ha lehet, senkinek ne mondjam, hogy az alapnormatívából ki lehet jönni és működtetni lehet egy oktatási intézményt”, na ezt az alapnormatívát csökkentik észrevétlenül évről évre, és veszi vissza utólag a maradékot a Kincstár. Az alaptörvényben egy sor nincs arról, hogy csak így vagy csak úgy lehet iskolát működtetni, és nem különbözteti meg a magániskolát minden más oktatási formától, vagy nem írja elő, hogy azt netán el kellene lehetetleníteni.

Az élő örökségünk

Az élő örökségünk

Csíksomlyón, a „nyeregben” Csaba testvér miséje, a szokásos mély mondanivalója megindította a gondolataimat a magyarságunkkal kapcsolatban. Eszembe jutott fiam, aki egy korábbi utunk alkalmával akkor kilencedikes tanulóként azt kérdezte, - több órányira a magyar határtól - hogy „apa, ez itt még Magyarország volt?”, majd később újra kérdezte, hogy ez itt még mindig Magyarország volt? Kisvártatva közölte: „Apa, én ezt egyszer visszaszerzem!”

Jótékony adomány Erdélybe

Jótékony adomány Erdélybe

A Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola az elmúlt években többször jótékonykodott, kiemelt figyelmet kapva a határon túl élő magyar emberek részére.
Az iskola nyáron örömmel vett részt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának munkájában. A VIII. Balatoni Csillagösvény Missziós Körúton résztvevő gyermekek elszállásolásával hozzájárultak az augusztus 17-22-ig zajló esemény segítésében, amelynek ötödik napja Balatonfűzfő volt. - Nagyon jól érezték magukat nálunk a csángóföldi gyerekek. Innen indult az ötlet, hogy a Csángóföldi Bacuba egy mikróbusznyi matracot és plüssállatokat viszünk ki az ottani gyerekeknek. Nyáron ezeken a matracokon aludtak, nekik nagyobb szükségük van ezekre, a diákjaink pedig plüssállatokkal ajándékozták meg őket, abban a reményben, hogy jövőre ismét vendégül láthatjuk az erdélyi fiatalokat – nyilatkozta Bárdi Farkas János az iskola alapítója és társelnöke.  

A hitre szükségünk van

A hitre szükségünk van

A vezércikkem az Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a hitről szól. Félre teszek és elengedek minden vélt vagy valós sérelmet. Hiszem, hogy Jézus Krisztus Istennek a fia. Hiszem, Jézus Krisztus értem, és a bűneimért való áldozatát! Hiszem, hogy Jézus meghalt értem, és az emberiségért, legyőzte a gonoszt, feltámadott, és most ott ül az Atya jobbján. Én befogadom a Szentháromságot a szívembe.

Erkölcsi válság Balatonfűzfőn?

Erkölcsi válság Balatonfűzfőn?

Alapvető morális válságot élünk át, ahol nincs jobb és bal oldal, csak mi emberek. Tisztelt, kedves olvasó! Már - már szappanoperába illő események történnek, de ha jól meggondolom, inkább nem történnek szeretett kisvárosunkban komoly dolgok.

Az életemben rend van

Az életemben rend van

Élhető város, szeretem Balatonfűzfőt

„Az életemben rend van, de amikor valaki ezt a rendet felborítja, káosz keletkezik, és én nem hagyom, hogy az én életemben ez káosz uralkodjon.” (Ismeretlen szerző)

IRÁNYTŰ polgári közéleti havilap

IRÁNYTŰ polgári közéleti havilap

Örömmel tölt el, hogy az IRÁNYTŰ polgári közéleti havilap felelős kiadója lehetek, amely újságot jelenleg több mint 2000 háztartásba juttatunk el.
Az IRÁNYTŰ és annak ideológiája a név választása, tudatos átgondolt, önmagában a kijelölt célok elérésében fontos szerepet játszik a polgári értékeink közreadásában.